dimecres, 18 de juliol del 2007

Karate


KARATE

El karate és un art i una filosofia ja que cada individuu l'interpretarà d'una manera determinada segons la seva personalitat. És per això que els mestres de karate van fundar les seves pròpies escoles, cadascuna amb un caràcter i estil propi.
El karate que oferim al Club Gimnàs Llenas pertany a l'escola o disciplina kyokushinkai, que significa el més alt (kyoku), la veritat o realitat (shin) i unir-se o associar-se (kai).
Practicar aquest art marcial, tant complert, aporta grans beneficis tant al cos com a l'esperit. Amb la seva practica, totes les parts del cos entren en joc desenvolupant-se harmònica i simètricament, alhora que adquireixen força, suavitat i salut. Estimula, també, les facultats mentals i procura de velocitat de reacció tant física com intel·lectual.
Degut al seu caire marcadament filisófic és important conèixer els preceptes en que es basa, ja que seran en els que es basarà el mestre de karate en la realització de les seves classes, així com en els valors que transmeti als seus alumnes.Aquests fonaments són:
- Dedicarem tot el nostre esforç al desenvolupament espiritual, intel·lectual i físic.
- Observarem les regles de la cortesia, el respecte i ens abstindrem de la violència.
- Ens mantindrem alerta en la busqueda del Camí verdader de l'art marcial, així com a les ensenyances dels nostres mestres.
- Mai oblidarem la virtut de l'humiltat.
- Els nostres objectius seran buscar la sabiduria, la força física i la mental.
Al nostre club oferim tres grups diferents de karate kyokushinkai: un d'iniciació pels més petits, on aprenen els fonaments i tècniques bàsiques del karate així com a conèixer les possibilitats del seu propi cos; un altre per a joves, on s'introdueixen tècniques més avançades i un últim per a joves i adults, on es treballa per perfeccionar la tècnica o , alhora, s'inicia als més veterans en aquest esport, ja que a totes edats és possible introduir-se en aquesta art marcial tant especial com ho és el karate kyokushinkai.