dimecres, 21 de novembre del 2007

Article TPV

III CAMPIONAT D’ESPANYA DE TÈCNIQUES DE PROGRESSIÓ VERTICAL
Sensacional actuació dels components de la Selecció Catalana que s’entrenen al Centre de Tecnificació del Club Gimnàs Llenas

El cap de setmana del 2 i 3 de novembre es va celebrar a Tomares (Sevilla) el III Campionat d’Espanya de Tècniques de Progressió Vertical en el que van prendre part sis esportistes sabadellencs que actualment estan entrenant al centre de Tecnificació del Club Gimnàs Llenas. Els nois i noies que han format part de la Selecció Catalana en aquest Campionat d’Espanya, s’entrenen al club Gimnàs Llenas dos dies a la setmana, els dimarts i dijous de les 19h a les 21h i estan federats per la Unió Excursionista de Sabadell a la Federació Catalana d’Espeleologia.
L’espeleologia, que es practica a la UES des de la seva fundació, és un esport d’aventura que permet conèixer el món subterrani i on l’edat mínima per practicar-la són els 14 anys. En canvi, la modalitat de competició (TPV) es desenvolupa única i exclusivament en rocòdroms i té l’avantatge que es pot començar a practicar als 9 anys. Amb anterioritat, aquests esportistes que estan entrenant al C.G. Llenas van actuar en una altra competició de rànquing Nacional a Eivissa, on van aconseguir força medalles la qual cosa els ha animat molt de cara aquest Campionat d’Espanya tot i ser conscients que la competència i participació seria molt més alta a Sevilla.
Amb aquesta actitud d’optimisme van afrontar la competició, realitzant una excel·lent actuació i obtenint uns magnífics resultats a la màxima competició a nivell Nacional. Durant aquest event els esportistes de TPV van superar les seves expectatives i van ser els autèntics protagonistes de la jornada, fins al punt que els principals rivals van ser ells mateixos.
Sense anar més lluny, a la prova de circuit les tres medalles van ser pels esportistes sabadellencs i la diferència entre la medalla d’or i la de plata va ser només d’1 segon!
La competició es va organitzar de la següent manera: el dissabte al matí es van fer les eliminatòries a la prova de circuit de manera que només els cinc millors temps en cada categoria es classificaven per disputar la final. Durant el torn de matí també es va realitzar la prova de velocitat al sense fi en la qual els infantils (10-13 anys) i veterans B (majors de 45 anys) han de pujar 15 metres de corda i els juvenils (14-18 anys), majors (19-34 anys) i veterans A (35-44 anys) una distància de 30 metres. A la tarda es van fer les proves de resistència on els infantils i veterans B han de pujar 60 metres de corda i els juvenils, majors i veterans A una distància de 120 metres. Finalment el diumenge es van disputar les finals al circuit que és la prova més vistosa i també va ser la més disputada i emocionant en la categoria infantil tal i com s’ha esmentat abans.
El resultat final va ser un èxit pels esportistes sabadellencs donat que van aconseguir 5 medalles d’or, 5 medalles de plata i tres medalles de bronze repartides de la següent manera:
CATEGORIA P.CIRCUIT P.VELOCITAT P.RESISTÈNCIA
Pau Farriol Infantil plata plata plata
Mario Agudo Infantil or or or
Bernat Sust Infantil bronze
Marc Silvestre Infantil bronze bronze
Laura Sust Juvenil or plata plata
Jordi Farriol Veterans A or